Cursus tekenen voor kinderen en jongeren 

 

Plezier staat voorop bij de tekenles. Kinderen en volwassenen leggen de lat soms erg hoog in deze maatschappij. Daardoor verliezen ze het plezier in dingen en raken geremd. Goed leren tekenen is vooral veel doen en heel veel oefenen. In mijn tekenlessen wil ik de kinderen begeleiden om stappen vooruit te zetten en het zelfvertrouwen vergroten. Dit is bij elk kind weer anders.

Je hoeft niet heel goed te kunnen tekenen om de cursus te volgen. Soms kun je ook op creatieve manieren iets leren te tekenen. Je leert in de cursus nieuwe technieken en nieuwe materialen kennen aan de hand van opdrachten. De opdrachten zijn fantasie opdrachten en ook tekenen naar de waarneming. Voor het jonge kind staat vooral de ontwikkeling in creativiteit voorop, maar motorische vaardigheden en beter leren kijken komen ook aan bod.

Bij de jongeren is ontwikkelen van technische vaardigheden en de ontwikkeling in eigenheid van beeldtaal belangrijk, maar ook de waarneming en creativiteit komen aan bod. Zo kan er ook heel individueel gewerkt worden in de lessen ,omdat de interesses en de vaardigheden die de jongeren willen leren heel verschillend kunnen zijn. Wist je dat je bij tekenen ook al je spieren gebruikt? En het ook heel leuk is om te gaan doen!

Hoe gaan we samen te werk: 

In de eerste les laat ik de kinderen iets tekenen wat ze zelf heel graag willen, zo kan het niveau van de kinderen ingeschat worden. En laat ik ze zien dat ze op creatieve manieren ook heel ver kunnen komen. En de kinderen het zelfvertrouwen kan geven, dat ze het kunnen! Vervolgens stel ik een passend programma op.( op basis van behoefte en niveau.)  De tekenles is vanaf 7 jaar.

 Doelstellingen van de cursus:

Het hoofddoel is plezier hebben in tekenen. Daardoor leren leerlingen zichzelf beter kennen, groeit het zelfvertrouwen en leert de leerling ook het los laten van perfectionisme. Door fouten te maken , leer je! Dat moeten we niet vergeten, maar wel vergeven. En als je voor jezelf hier een leer uit haalt is dat alleen maar gunstig.

De volgend thema's komen aanbod, dieren, mensen, vormen, lijnen,  hulpenlijnen, schaduw en 3D tekenen.

Werk van leerlingen


Een pakket bestaat uit 7 lessen. De cursussen zijn gestart inschrijven kan via een e-mail naar info@tekenstudioijsselstein.nl of door onderstaande contact formulier in te vullen. Je kunt op elk gewenst moment instromen. Het materiaal is inbegrepen even als iets gezonds.

Kosten

€ 50,00 , "november en december inschrijven met 15 % korting!"

Per les betaal je 7,14

Tekenstudiodebetuwe

                           Klik op de bovenstaande button voor de lessen in de betuwe!


Waar: Statensingel 28, te IJsselstein

Fysiek op vrijdag 15.00 tot 16.00 uur ( max. 6 deelnemers)

Fysiek op vrijdag 16.15 tot 17.15 uur ( max. 6 deelnemers)